Diane p piller

Diane (Dianette) är p piller som tillverkas av företaget Bayer och ger ett näst intill 100 procentigt skydd mot en oönskad graviditet. Diane är ett bra alternativ för dig som lider av akne då preventivmedlet ofta används som läkemedel vid problem med akne.

 • Diane ger ett fullgott skydd mot graviditet
 • Fungerar 2 i 1 som läkemedel mot akne och p-piller
 • Minskar mensvärk och ger en mer regelbunden menstruation

 

Vår samarbetspartner erbjuder Diane för 3 till 6 månades förbrukning

 

Hur fungerar Diane p-piller?

Diane är ett läkemedel som fungerar både som läkemedel mot akne och som p-piller. Läkemedlet fungerar preventivt och innehåller etinylestradiol och cyproteron vilka är aktiva substanser. Cyproteron är ett anti-androgynt ämne och motverkar produktionen av manliga könshormon. Det är på grund av för höga nivåer av androgena hormoner man kan få problem med akne eller hårväxt.

 

Diane, även kallat Dianette är ett p-piller som innehåller artificiellt gestagen och östrogen, hormonerna agerar på ett naturligt sätt tillsammans med kroppen. Diane fungerar preventivt genom att förhindra ägglossning eftersom kroppen tror att en ägglossning redan har skett, livmoderhalsen utvidgas och spermier kan inte tränga igenom och miljön i livmodern förändras så ett ägg inte kan fastna och växa.

 

När du vill påbörja en behandling med Diane gör du detta genom att ta din första tablett på menstruationens första dag. Du har då ett fullgott skydd redan från dag ett. Du kan även välja att börja med den första tabletten upp till fem dagar in i din cykel, då bör du dock komplettera med ett preventivmedel som kondom de första sju dagarna då Diane inte nått sin fulla effekt.

 

En karta innehåller 21 tabletter som du ska ta en gång om dagen vid samma tidpunkt, när din karta är slut gör du ett uppehåll på 7 dagar. Du börjar sedan på en ny karta, självklart har du fullgott skydd även under dessa dagar. Under uppehållet kan du uppleva en blödning som påminner om en vanlig menstruation. Kvinnor som använder Diane brukar uppleva mindre menssmärta och PMS.

 

Kan alla använda Diane p piller?

Diane p piller är ett preventivmedel för kvinnor över 18 år, du bör dock inte använda dig av läkemedlet om du är gravid eller ammar. Personer med högt blodtryck, högt kolesterol, problem med blodcirkulationen, som lider av diabetes eller som är rökare och över 35 år bör inte använda p-pillret.

 

Du bör inte heller använda läkemedlet om du har eller har haft blodproppar.

 

Diane bör undvikas om du:

 

 • Har eller har haft stroke eller hjärtinfarkt
 • Lider av migrän med aura
 • Har eller har haft bröstcancer
 • Om du är allergisk mot något av de aktiva ämnena

 

Använd inte Diane om du behandlar med något annat läkemedel innehållandes hormoner.

 

Diane är inte ett läkemedel som ska intas samtidigt som läkemedel mot epilepsi, läkemedel mot tuberkulos, läkemedel som innehåller lamotrigin, cyklosporin eller Johannesört.

 

Finns det fördelar med Diane p piller?

Det finns en rad olika fördelar med Diane förutom den preventiva effekten. Eftersom Diane motverkar de androgyna hormonerna funderar den som läkemedel mot akne. På så sätt är Diane ett unikt preventivmedel.

 

Finns det biverkningar med Diane?

P-pillret är ett receptbelagt läkemedel och kan ge upphov till biverkningar, dessa brukar dock upplevas som övergående och milda. Om du är allergisk mot något av de aktiva ingredienserna kan du uppleva biverkningar, konsultera alltid med din läkare innan du påbörjar en behandling. Det kan ta tid för kroppen att vänja sig vid hormonerna.

 

Du kan uppleva biverkningar så som:

 • Orolig mage
 • Ömma bröst
 • Förändringar i vikten
 • Huvudvärk
 • Minskad sexlust

 

Upplever du någon allvarlig eller ihållande biverkning bör du kontakta din läkare eller barnmorska.

 

Går det att köpa Diane online?

Du kan smidigt och säkert köpa Diane online, detta gör du genom att välja den behandling du vill ha och sedan genomgå vår samarbetspartners fria konsultation. Här besvarar du några medicinska frågor som sedan kommer ligga till grund för läkarens bedömning. När du besvarat frågorna väljer du själv leverans- och betalsätt. Om läkaren bedömer dig lämplig för en behandling skickas ett recept till ett apotek varefter dina varor levereras hem till dig.