Självtest för blodpropp vid östrogenintag, 1 st

359 kr

Självtest för blodpropp vid östrogenintag är ett hemmatest med DNA-prov som du skickar in till laboratorium för snabbt besked. Diskret och enkelt.

Innehåller ett DNA-test för generna Faktor V och Protrombin där svaret visar om man är i riskgruppen för venös blodpropp och då avråds från att äta östrogen-innehållande p-piller. Svaret efter ett test är tydligt för användaren. Det följer de rekommendationer som står i FASS: ”Kvinnor med homozygot form (”dubbelt genetiskt anlag”) skall ej behandlas med östrogen, vare sig via p-piller eller under klimakteriet”. I första hand i vården förskrivs kombinerade p-piller som innehåller östrogen och gestagen. Även nya generationens p-piller innehåller östrogen. Det finns andra preventivmedel t.ex mini-piller som innehåller enbart gestagen.

YesNo erbjuer ett DNA test för Risk för venös blodpropp vid östrogenintag. Testet tas genom kindgnuggsprov och påvisar generna Faktor V och Protrombin där svaret visar om man är i riskgruppen för venös blodpropp och därmed bör undvika att ta östrogen.

Innehåller 1 test.