Cilest p-piller

Cilest är en populär form av p-piller som effektivt förebygger oönskad graviditet på flera olika sätt. Under en behandling med Cilest kan du även uppleva din menstruation mer regelbunden, en fördel om du tidigare haft svår och oregelbunden mens.

 Cilest fungerar som:

 

 • Fullgott skydd mot oönskad graviditet
 • Effektiv behandling mot endometrios
 • Lindring vid svåra PMS-besvär

 

Cilest är en typ av p-piller som används under 3 veckor följt av 7 dagars uppehåll.

Hos vår samarbetspartner euroClinix kan du beställa Cilest för 3 eller 6 månaders förbrukning!

 

Hur fungerar Cilest?

Cilest är ett kombinerat p-piller som riktar sig till kvinnor och fungerar preventivt mot oönskad graviditet. Cilest är ett läkemedel och måste intas vid samma tidpunkt dagligen för att ge ett fullgott och säkert skydd. Läkemedlet skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar. Cilest tillverkas av företaget Janssen-Cilag och innehåller två hormoner, etinylestradiol och norgestimat, det senare är vanligt förekommande i flera olika preventivmedel.

 

Cilest är ett så kallat kombinations p-piller, vilket betyder att det innehåller både östrogen och gestagen, och intas oralt en gång om dagen varje dag. Läkemedlet skyddar mot oönskad graviditet genom att förebygga ägglossning, göra slemmet i livmoderhalsen tjockare samt förändrar miljön i livmodern vilket gör det svårare för ett ägg att få fästa och växa. Detta gör det även svårare för spermier att tränga in i livmodern för att befrukta ett ägg.

 

Fördelar med Cilest

Cilest är ett populärt val bland många kvinnor och kan ha många fördelar, förutom ett fullgott och effektivt skydd mot oönskad graviditet:

 

 • Lindring vid svåra PMS-besvär
 • En mer regelbunden menstruation (om du tidigare upplevt rikliga och oregelbundna blödningar)
 • Kan veka lindrande och reducerande mot akne
 • Påverkar inte chansen att få barn i framtiden
 • Kan ge lindring vid kramper i samband med menstruation

 

En karta innehåller 21 tabletter som intas en gång om dagen följt av 7 dagars uppehåll varefter du påbörjar en ny karta.

 

Vem kan använda Cilest?

Cilest är ett preventivmedel för dig som är kvinna och över 18 år, dock bör du inte använda Cilest om du:

 

 • Är gravid
 • Om du ammar
 • Om du har hjärt- eller leverproblem
 • Om du lider av hypertoni eller har problem med blodcirkulationen
 • Om du har eller har haft något av följande: gulsot, hepatit, erythematosus (SLE), systematisk lupos, flebit, blodpropp, herpes under graviditet, otoskleros eller svår hudklåda.
 • Om du haft eller har tumör i livmoder, bröst eller äggstockar

 

När du genomgår vår samarbetspartners fria konsultation är det väldigt viktigt att du lämnar all viktigt information som behövs för att deras läkare ska kunna göra en korrekt bedömning. Detta eftersom Cilest inte rekommenderas till dig som har Dubin-Johnson syndrom, rotors syndrom, porfyri, högt blodtryck, gallsten eller levertumör.

 

Rökning och p-piller

Alla tobaksvanor påverkar hälsan och så även de preventiva egenskaperna i dina p-piller. Rökning kan, precis som övervikt, göra att ditt preventivmedel får sämre effekt, om du är över 30 år gammal, lider av övervikt och röker rekommenderas istället minipiller.

 

Hur du använder Cilest

Du påbörjar din behandling med Cilest genom att ta den första tabletten på din första dag under menstruationen. Cilest är effektivt och ger ett fullgott skydd mot oönskad graviditet direkt. Du kan påbörja din behandling upp till fem dagar efter din första dag i menstruationen men då är skyddet inte fullgott förrän efter 7 dagars behandling med Cilest.

 

Cilest kommer i form av en karta med 21 tabletter och 7 sockertabletter, när du börjat ta din första tablett under mensens första dag fortsätter du med en tablett om dagen i 21 dagar. Efter dina 21 tabletter gör du ett uppehåll på 7 dagar för att sedan börja om på en ny karta. Under de 7 tablettfria dagarna är det vanligt att man upplever en mindre blödning, detta betyder att kroppen frigör preventiva hormoner. Du kommer inte uppleva någon ”vanlig” menstruation då Cilest förebygger ägglossning. Du har ett fullgott skydd även under uppehållet och behöver inte komplettera med annat preventivmedel likt kondom.

 

Om du skulle glömma en tablett så tar du din tablett snart du kommer ihåg det och har möjlighet och sedan fortsätter din behandling som vanligt. Att ta en dubbel dos är inte att rekommendera. Du har ett fullgott skydd upp till 12 timmar efter att du skulle tagit din tablett, därefter kan effekten avta och vi rekommenderar att du kompletterar med ytterligare preventivmedel likt kondom under den resterande delen av din cykel.

 

Cilest och biverkningar

Cielst kan, precis som andra läkemedel, ge biverkningar om du är känslig mot något av de aktiva ämnena i tabletterna. Det är vanligt att man uppleva några biverkningar första gången man använder p-piller, detta eftersom kroppen inte är van vid behandlingen. De vanligaste biverkningarna är kräkningar, illamående, känsliga och ömmande bröst, vaginal svampinfektion och huvudvärk. Dock drabbar dessa symtom inte alla kvinnor och brukar försvinna inom några dagar. Läs alltid bipacksedeln för ytterligare och fullständig information.

 

Hur köper jag Cilest via P-piller.nu?

Du kan enkelt och smidigt beställa Cilest online hos vår samarbetspartner, du är alltid garanterad autentiska läkemedel. Vi samarbetar med licensierade apotek och läkare och erbjuder möjlighet till säkra och receptbelagda läkemedel online.

 

När du valt din behandling besvarar du enkelt några medicinska frågor genom att fylla i formuläret. Denna kostnadsfria konsultation skickas sedan till en läkare som bedömer din lämplighet för det valda läkemedlet. Efter att du valt leverans- och betalningsalternativ kommer dina varor skickas direkt hem till dig inom 24 timmar (förutsatt att läkaren godkänner din beställning).