Zoely p-piller

Zoely är ett populärt preventivmedel som ger ett näst in till 100 procentigt skydd mot en oönskad graviditet. Zoely är ett så kallat monofasiskt kombinerat p-piller som fungerar preventivt genom hormonerna gestagen och östrogen, Zoely innehåller även 2.5 mg nomegestrolacetat och 1.5 mg estradiol vilket är identiskt med den naturliga östrogen som finns i kroppen.

 

Du som använder Zoely kan uppleva fördelar så som:

 • Lindring vid PMS-besvär
 • Reducerade och mer regelbundna blödningar
 • Mindre biverkningar till följd av läkemedlets naturliga samansättning

 

P-piller.nu har samarbetspartners som erbjuder Zoely för 3 till 6 månaders förbrukning.

 

Fördelar med Zoely?

Det finns en rad olika fördelar med Zoely eftersom det är det första monofasiska alternativet som innehåller naturligt östrogen. Varje karta innehåller 28 tabletter som intas en gång om dagen, eftersom varje tablett innehåller samma mängd hormoner blir hormonnivån i kroppen mer stabil. Zoely är lämplig för kvinnor som lider av PMS-besvär på grund av de stabila hormonnivåerna. Om du tidigare upplevt kraftiga och oregelbundna menstruationer kan du uppleva mindre och med regelbundna blödningar när du väljer att behandla med Zoely.

 

När Zoely används på rätt sätt fungerar det inte bara preventivt mot oönskad graviditet utan har även visats minska risken för blodpropp jämfört med andra p-piller på marknaden.

 

Zoely – hur fungerar det?

Zoely fungerar, precis som andra kombinerade p-piller, preventivt och ger ett fullgott skydd mot graviditet. Detta genom att ägglossningen förhindras av det naturliga östrogenet i läkemedlet. Zoely innehållet även gestagen vilket gör att livmoderhalsen tjocknar och bildar en barriär mot spermier som inte kan tränga in till livmodern. Gestagenet hämmar även produktionen av de hormoner i kroppen som styr äggens mognad.

 

Vem kan behandla med Zoely?

Zoely är ett fullgott preventivmedel för kvinnor över 18 år, dock är det viktigt att du genomgår vår fria konsultation. Det kan finnas hälsoskäl till att just du inte är lämplig för en behandling med Zoely och när du besvarar våra enkla frågor är det viktigt att du meddelar hälsotillstånd och eventuella mediciner eftersom detta kan påverka din lämplighet för just Zoely.

 

Zoely rekommenderas inte om du är allergisk mot något av de aktiva ämnena i läkemedlet. Du bör inte heller behandla med Zoely om du haft eller lider av följande:

 

 • Problem med levern eller blodets koagulation
 • Haft en stroke eller hjärtattack
 • Besväras av migrän med aura
 • Haft bröstcancer
 • Haft oförklarliga vaginala blödningar
 • Intar medicin mot epilepsi
 • Intar medicin mot högt blodtryck

 

Zoely bör inte heller användas om du är rökare, överviktig och över 35 år gammal.

 

Hur använder jag Zoely?

Zoely är ett kombinerat p-piller och varje karta innehåller 28 tabletter varav 24 är aktiva och 4 är hormonfria. Du börjar använda Zoely genom att ta första tabletten under menstruationen första dag. Du kan även börja med Zoely upp till fem dagar efter din första dag i menstruationen men då rekommenderas du att komplettera skyddet med annat preventivmedel så som kondom.

 

Zoely intas oralt vid samma tidpunkt en gång om dagen för ett fullgott skydd mot en oönskad graviditet. Du intar först de 24 aktiva tabletterna och sedan de 4 hormonfria. Till skillnad från många andra p-piller tar man ingen paus utan börjar direkt på en ny karta när den förra är slut. Läs mer i läkemedlets bipacksedel för ytterligare information och rådgivning.

 

Biverkningar med Zoely?

Precis som med alla receptbelagda läkemedel finns det även risk för biverkningar med Zoely. De vanligaste brukar dock vara övergående eftersom det tar tid eftersom kroppen inte är van vid de extra hormonerna:

 

 • Huvudvärk
 • Illamående
 • Förändringar i menscykeln
 • Akne
 • Eventuell viktuppgång

 

Du bör alltid kontakta din barnmorska eller läkare om biverkningarna kvarstår samt om du upplever någon allvarligare biverkning, allergisk reaktion eller symptom vanligen förknippade med ventrombos.

 

Köpa Zoely online?

Du kan beställa Zoely online via de samarbetspartners vi har på P-piller.nu efter att du genomgått en fri konsultation. Som en del i orderprocessen besvarar du några enkla medicinska frågor som sedan ligger till grund för en läkares bedömning av din lämplighet för en behandling med Zoely. När läkaren har godkänt din beställning kommer ett recept att skickas till ett apotek som sedan skickar ut dina varor direkt hem till dig inom 24 timmar.

 

Välkommen till P-piller.nu när du vill hitta Zoely online!