Köp Yaz i diskret förpackning och gratis leverans nästa dag

Yaz, även kallat Eloine är ett så kallat kombinerat p piller som tillverkas av Bayer och ger ett näst in till 100 procentigt skydd mot oönskad graviditet. Det finns många fördelar med Yaz precis som med systerprodukten Yasmin, studier har visat att kvinnor vanligen upplever mindre biverkningar och mindre viktuppgång. Yaz är även ett populärt preventivmedel för de kvinnor som lider av medelsvår akne.

  • Yaz ger ett fullgott skydd mot oönskad graviditet
  • Yaz medför färre biverkningar än andra p-piller och preventivmedel
  • Yaz kan behandla och lindra medelsvår akne

 

Hur fungerar Yaz p piller?

Yaz är ett kombinerat p-piller och innehåller etinylestradiol och drospirenon och är idag ett populärt alternativ på marknaden. Detta på grund av den låga biverkningsprofilen samt de positiva egenskaperna med läkemedlet. Yaz innehåller även östrogen och gulkroppshormon som genom att härma kroppens egna funktioner ger dig ett näst in till 100 procentigt skydd mot en oönskad graviditet.

 

Idag brukar man jämföra Yaz och Yasmin och den största skillnaden mellan de två alternativen är att Yaz intas under 24 dagar med uppehåll i 4 dagar. Yasmin intas under 21 dagar med 7 dagars uppehåll. Yaz innehåller även en något lägre dos av etinylestradiol

Yaz p-piller fungerar preventivt genom att förhindra kvinnans ägglossning och göra det svårt för ett befruktat ägg att fästa i livmodern slemhinna. Yaz fungerar även genom att, precis osm många andra p-piller, göra slemmet i livmoderhalsen tjockare vilket gör det svårare för spermier att tränga igenom.

 

När du väljer att behandla med Yaz intar du första tabletten i kartan under menstruationens första dag. En karta innehåller 24 rosa och aktiva tabletter och 4 vita ”sockertabletter” som innebär ett hormonuppehåll på 4 dagar. Du är självklart skyddad även under uppehållet och kan under dessa dagar uppleva mindre mensliknande blödningar. För ett fullgott skydd tas Yaz en gång om dagen vid samma tidpunkt, när du nått slutet på en karta börjar du om på en ny karta.

 

Skulle du påbörja behandlingen senare än första dagen under menstruationen krävs ett kompletterande skydd så som kondom under de första 7 dagarna.

 

Många fördelar med Yaz

Studier har visat att Yaz har en lägre biverkningsprofil under behandling jämfört med andra preventivmedel. Det är dock värt att änka på att alla kvinnor påverkas och upplever preventivmedel och dess hormoner på olika sätt. Vissa p-piller kan orsaka så väl viktuppgång som depression, dock har det visat sig att Yaz sänker risken för viktuppgång vilket är anledningen till dess popularitet.

 

Yaz mot akne?

Yas rekommenderas även till de kvinnor som lider av medelsvår akne (även kallat vuxenakne). Akne är en sjukdom som kan förvärras av olika preventivmedel och/eller tillförandet av extra hormoner i kroppen. Yaz fungerar lindrande för majoriteten av de kvinnor med akne som påbörjat en behandling.

 

Yaz och biverkningar?

När man påbörjar en behandling med p-piller tillför man extra hormoner till kroppen, det är inte ovanligt att man upplever några få biverkningar i början av behandlingen eftersom kroppen inte är van. Dessa kan vara ömmande bröst, huvudvärk och illamående. Kvinnor kan även drabbas av oregelbundna blödningar eller magont under den första tiden. Tänk på att det kan ta upp till 3 månader innan kroppen helt vant sig vid de nya hormonerna.

 

Du bör inte behandla med Yaz p-piller om du tidigare haft eller befinner dig i riskgruppen för blodpropp. Kvinnor som har eller haft bröstcancer eller underlivscancer samt leversjukdom bör undvika en behandling med någon form av kombinerande p-piller.

 

Du kan alltid läsa mer i bipacksedeln.

Upplever du svårare biverkningar under en längre tid bör du kontakta din barnmorska.

 

Köpa Yaz online?

Genom våra samarbetspartner på P-piller.nu kan du enkelt och smidigt beställa Yaz online. När du valt behandling genomgår du en fri konsultation som består av ett medicinskt frågeformulär. Detta är nödvändigt då våra samarbetspartners läkare måste vara säkra på att du är lämplig för en behandling med det valda preventivmedlet. När du valt leverans- och betalningsalternativ skickas konsultationen till en läkare som, om du anses lämplig, skriver ut ett recept till ett apotek. Dina varor skickas därefter med expressleverans direkt hem till dig inom 24 timmar. Genom våra samarbetspartner på P-piller.nu får du snabbt och säkert hem dina p-piller direkt i brevlådan.