Köp Microgynon med diskret förpackning och gratis frakt

Microgynon är kombinerat p-piller som ger ett fullgott och näst in till 100 procentigt skydd mot en oönskad graviditet. Microgynon innehåller hormonerna levonorgestrel och ethinylestradiol, preventivmedlet har funnits länge på marknaden och är ett vanligt förstagångs p-piller för kvinnor.

 • Microgynon ger ett näst in till 100 procentigt skydd mot oönskad graviditet
 • Microgynon är väl testat och säkert
 • Microgynon tillverkas av företaget Bayer

 

Hur fungerar Microgynon?

Microgynon är ett så kallat kombinerat p-piller som innehåller två hormoner och fungerar preventivt mot oönskad graviditet. Detta genom att:

 

 • Förebygga ägglossning
 • Göra livmoderhalssekretet tjockare så spermier inte kan tränga igenom
 • Göra livmoderslemhinnan tjockare så ett ägg inte kan fastna och växa

 

När du vill börja behandla med Microgynon tar du första tabletten under din menstruations första dag, du har då ett fullgott skydd från och med dag ett. Det är även möjligt att påbörja behandlingen upp till fem dagar efter menstruationens första dag, då rekommenderas du dock att komplettera med annat preventivmedel likt kondom under de första sju dagarna. Microgynon är ett p-piller du tar under 21 dagar för att sedan göra ett uppehåll på 7 dagar varefter du påbörjar en ny karta. Under detta uppehåll har du fortfarande ett fullgott skydd, dock kan du uppleva mellanblödningar under dessa dagar.

 

Det är viktigt att komma igår att ta din p-piller en gång om dagen vid samma tidpunkt. Dock kan effekten av preventivmedlet påverkas vid magsjuka eller diarré, du bör då komplettera med annat preventivmedel.

 

Microgynon är ett preventivmedel för kvinnor över 18 år men bör inte användas av kvinnor som är gravida eller ammar. Du bör inte behandla med Microgynon om du upplevt oförklarliga vaginala blödningar, har haft en stroke eller hjärtproblem eller lider av cirkulationsproblem. Är du rökare och över 35 år gammal bör du inte behandla med Microgynon utan rekommenderas istället minipiller. Detta på grund av risken för blodproppar.

 

För mer information se bipacksedel alternativt FASS.

 

Finns det fördelar med Microgynon?

Förutom att Microgynon ger ett fullgott skydd mot graviditet kan du även uppleva lindring mot menssmärtor och PMS-besvär. Microgynon kan även, till viss del, förhindra livmoderhalscancer. Många kvinnor som tidigare haft oregelbunden och riklig mens kan uppleva mer regelbundna blödningar.

 

Vilka biverkningar kan jag uppleva med Microgynon?

Även om Microgynon är ett skonsamt preventivmedel är det ett receptbelagt läkemedel och kan ge upphov till biverkningar. När du inleder en behandling kan du uppleva biverkningar, om än milda och övergående, eftersom det tar upp till 3 månader för kroppen att vänja sig vid de nya hormonerna.

 

Vanliga biverkningar:

 • Huvudvärk
 • Ömma bröst
 • Migrän
 • Illamående
 • Viktförändring
 • Underlivssvamp

 

Skulle du uppleva allvarligare eller ihållande biverkningar bör du kontakta din läkare eller barnmorska.

 

Kan jag köpa Microgynon online?

Via P-piller.nu kan du enkelt och tryggt beställa Microgynon online hos vår samarbetspartner. När du valt din behandling fyller du i den fria konsultationen som består av medicinska frågor. Därefter väljer du själv hur du vill betala dina varor och hur du vill ha dem levererade. Svaren du ger i konsultationen kommer ligga till grund för läkarens bedömningar av din lämplighet. Anser läkaren att du är lämplig för en behandling med Microgynon kommer ett recept skickas till ett apotek som sedan skickar ut dina varor direkt hem till dig.

 

Välkommen till P-piller.nu för att beställa Microgynon online hos vår samarbetspartner!