Diflucan

Diflucan är ett läkemedel mot svamp i underlivet. Diflucan anses vara mycket bra som läkemedel. Det verksamma ämnet i Diflucan är Diflucan som effektivt angriper bakterierna och gör så att infektionen försvinner. Diflucan tas som en engångsdosering. Den vanligaste orsaken till svamp i underlivet är en jästsvamp som heter Candida.

De vanliga symtomen på svamp i underlivet är sveda och klåda. Det kan också bli irriterat och rött i slidan eller runt slidan. För det mesta så går svampinfektioner tillbaka av sig själv efter några dagar. Skulle klådan eller svedan vara för obehaglig kan man ta ett läkemedel. Och Difuclan är väldigt bra i detta läge. Skulle svampinfektioner uppkomma oftare än 2 gånger i halvåret så ska kan man kontakta sin läkare, gynekolog eller gå till sin vårdcentral. Då behöver en läkare göra prover och se varför de kommer så ofta. Man räknar med att cirka 75% av alla kvinnor får svamp i underlivet någon gång under sin livstid. Av dessa beräknas 50% att få tillbaka infektionen. En del kvinnor drabbas gång på gång. Varje år drabbas ca 500 000 kvinnor i Sverige av svamp i underlivet.

 

diflucan2Intressanta fakta om Diflucan

Diflucan Partnership är ett program från Pfizer för att ge många människor tillgång till en effektiv behandling mot svampinfektioner. Målgruppen är länderna i tredje världen. I många av dessa länder är hiv ett stort problem. Hiv sätter ned immunförsvaret och risken för svampinfektioner ökar då. Och för många människor är det livsviktigt kunna behandla svampinfektioner. Pfizer har hittills skänkt Diflucan till ett värde av över 8 miljarder kronor till fattiga länder i Afrika, Asien, Nord och Sydamerika. Detta speciella samarbete inleddes år 2000 och gör det möjligt för tusentals sjukvårdsinrättningar att förse sina hiv patienter med Diflucan. Hittills har över 100 miljoner dygnsdoser distribuerats.

 

Diflucan har varit i bruk i över 20 år. Diflucan är ett originalläkemedel från Pfizer. Pfizer är ett amerikanskt multinationellt företag. Det är ett av världens största läkemedelsföretag. Diflucan blev godkänt i Sverige 1989 som läkemedel. Inte bara mot svamp i underlivet.

Behandlingen är en enda kapsel som tas via munnen tillsammans med ett glas vatten.

 

Vad gör Diflucan?

Flukanazol är huvudingirdiensen i Diflucan. Flukanazol arbetar på så sätt att den förstör svampcellernas förmåga att producera erosterol. Det är en viktig del i svampcellerna, och genom att ta bort den så blir svamp cellerna sårbara och de dör en efter en. Efter ett tag upphör då svamp infektionen.

 

Vilka kan och ska använda Diflucan?

De flesta kvinnor kan använda Diflucan om man är över 18 år. Det finns några viktiga undantag. Har man haft lever eller hjärt sjukdom så ska man vara försiktig. Då ska man kontakta sin doktor innan en behandling. Du får inte heller använda Diflucan om du är gravid eller ammar. Eller om du skulle vara allergisk mot svampdödande läkemedel. Diflucan får inte användas tillsammans med flera mediciner för allergi. Se FASS för utförliga listor på vilka läkemedel som inte får användas tillsammans med Diflucan.

 

diflucanÄven män kan använda Diflucan. Män kan också ha svampinfektion. Det är liknande problem. Infektionen kan finnas på ollonet, skaftet, pungen eller i ljumsken. Det är även de vanliga symtomen på klåda och sveda. Ibland så syns eller märks det inte alls. Det som kan hända då en man har samlag med en kvinna är att mannen kan infektera kvinnan. Så det är lämpligt att om kvinnan får svampinfektion, att även hennes manliga partner tar en behandling också för att förhindra en återinfektion. Observera att svampinfektion inte är klassat som en sexuellt överförbar sjukdom. Men svampinfektion kan sprida sig vid oskyddat samlag. För behandling av svampinfektion hos män så är Diflucan bra, du tar en tablett på 150mg en gång sen är det klart.

 

Hur du använder Diflucan

Diflucan är väldigt enkelt att använda. Du tar den enda kapsel och ett glas vatten att svälja ned kapseln med. Sen är behandlingen klar. Enkelt, snabbt och effektivt. Behandlingen kan börja när du får paketet, du behöver alltså inte vänta till på kvällen vilket rekommenderas vid behandling som tas lokalt i slidan. Diflucan kommer oftast i 150mg kapslar. Kapseln kan tas med eller utan mat. Skölj ner kapseln med ett glas vatten bara. Du kan ta kapslen när som helst på dygnet. Och resultat bör visa sig inom 24 timmar. En mycket enkelt och bra behandlingsmetod mot svamp i underlivet. Detta gäller som sagt både för män och kvinnor.

 

Skulle inte svampinfektionen lägga sig inom 1-2 dagar ska du prata med din doktor eller gynekolog. Eventuellt kan doktorn ordinera en ökning av dosen. Men ha ett samtal med en doktor först och öka inte dosen på egen hand. Detta gäller för alla läkemedel i allmänhet.

 

Hur köper jag Diflucan?

Du kan köpa Diflucan hos våra samarbetspartners på P-piller.nu. Först får du fylla i ett formulär så att en läkare får gå igenom just din situation. Se så att det inte föreligger några risker med biverkningar och att du troligen har svamp i underlivet och inget annat. Sen skriver läkaren ut ett recept och din beställning skickas hem till dig. Snabbt, diskret och med ett mycket konkurrenskraftigt pris.