P-piller är ett av de populäraste preventivmedlen bland kvinnor eftersom de ger ett näst in till 100 procentigt skydd mot oönskad graviditet. Om du tål och trivs med dina p-piller är livet med dem en ganska okomplicerad historia. Det viktigaste av allt är att komma ihåg att ta dem vid samma tidpunkt varje dag, detta är nödvändigt för att de ska kunna ge ett fullgott skydd mot en graviditet.

Läs mer…

De flesta kvinnor får någon gång att det kliar eller blir klåda i underlivet. Detta kan bero på en svampinfektion eller att slemhinnorna är irriterade. Överdrivet tvättande av underlivet kan också ge klåda i underlivet. Vatten är uttorkande, och man ska inte tvätta sig för ofta.

Läs mer…

En svampinfektion i underlivet beror på en jästsvamp. Svampen är i sig rätt harmlös och förorsakar inte några större problem. Det som kan bli jobbigt däremot är att det kan klia och sen svida på det. Man vet inte helt klart vad en svampinfektion beror på. Svampinfektioner kommer oftast efter sexuell aktivitet. Svampinfektioner smittar dock inte vid sexuell kontakt. Mannen kan få en lätt irritation om kvinnan har en svampinfektion. Läs mer…

Ovranette produceras av det tyska kemi företaget Bayer. Ovranette är ett mycket vanligt p-piller i Europa och för många är det första preventivmedlet som används. Ovranette är populärt bland annat för att det ger få biverkningar och de biverkningar som finns är mycket milda.

Läs mer…