Evra plåster

Evra plåster tillverkas av Janssen-Cilag och är ett preventivmedel som ger ett näst intill 100 procentigt skydd mot oönskad graviditet. Evra plåster är enkla att använda och ger att lika effektivt preventivt skydd som vanliga kombinerade p-piller.

 • Mindre risk för biverkningar med jämn tillförsel av hormoner
 • Kan bidra till regelbunden menstruation
 • Ger fullgott skydd mot oönskad graviditet

 

Hur fungerar Evra plåster?

Evra plåster är ett preventivt läkemedel som skyddar mot oönskad graviditet och fungerar som ett effektivt alternativ till vanliga kombinerade p-piller. Evra plåster (kallas även Ortho Evra) innehåller två sorters hormoner; ethinylestradiol och norelgestromin. Dessa hormoner är artificiell östrogen och gestagen som vanligen finns i p-piller. Hormonerna fungerar preventivt precis som i p-piller men istället för att de tas upp via magen absorberas de av huden och förs sedan ut i blodomloppet.

 

Evra plåster fungerar preventivt genom att förhindra ägglossning och samtidigt göra livmoderhalssekretet tjockt, detta gör det väldigt svårt för spermier att tränga in till livmodern.

 

Du påbörjar enkelt din behandling med Evra plåster genom att placera det första plåstret på kroppen på första dagen av din menstruation, du har då ett fullgott preventivt skydd reda från dag 1. Om du väljer att påbörja din behandling senare än första dagen av menstruation bör du komplettera med annat preventivmedel så som kondom för ett fullgott skydd de närmaste 7 dagarna.

 

Fäst Evra plåster på en plats på kroppen där huden inte är tunn och känslig och låt det sedan sitta i 7 dagar. Efter 1 vecka byter du det gamla plåstret mot ett nytt, när du använt 3 plåster i 3 veckor gör du ett uppehåll sista veckan. Du har självklart fullt preventivt skydd även under den veckan du inte använder plåster. Du börjar sedan enkelt om behandlingen igen med ett nytt plåster.

 

Viktigt: Du har plåster i 3 av månadens 4 veckor!

 

Evra plåster är så väl smidigt som smärtfritt, var noga med att huden är torr samt ren och hålla handflatan över ditt nya plåster i ca 20 sekunder så det fäster ordentligt. Du kan självklar både bada och duscha med ditt p-plåster.

 

Fördelar med Evra Plåster

Evra plåster är idag ett populärt alternativ för de kvinnor som upplever svåra biverkningar eller alvarliga allergier mot vanliga kombinerade p-piller. Evra plåster är ett utmärkt alternativ eftersom fördelarna är många och biverkningsprofilen något mildare. Vid behandling med preventivmedlet upplever många kvinnor en mer regelbunden menstruation, i vissa fall kan den helt upphöra. Det är även vanligt att Evra plåster bidrar till minskade menssmärtor och PMS.

 

Eftersom hormonerna upptas via huden kan Evra plåster med fördel användas av kvinnor med kroniska magbesvär och sjukdomar. De aktiva substanserna går via huden rakt ut i blodcirkulationen och når där med aldrig den känsliga magsäcken. Upptagningen via huden gör även att hormondoseringen blir allt mer jämn vilket ytterligare bidrar till den milda biverkningsprofilen.

 

Biverkningar med Evra Plåster

Evra plåster är ett receptbelagt preventivmedel och vissa biverkningar kan förekomma om än milda och snabbt övergående, detta eftersom det kan ta tid för kroppen att vänja sig vid tillförseln av hormoner.

 

Några av de vanligaste biverkningarna är:

 

 • Orolig mage
 • Trötthet
 • Illamående
 • Ömmande bröst
 • Huvudvärk

 

Kontakta alltid din barnmorska eller läkare om du upplever ihållande eller allvarligare biverkningar. För fullständig lista över biverkningar: läs alltid medföljande bipacksedel.

 

Du som är kvinna och över 35 år gammal och/eller röker rekommenderas att istället använda minipiller.

 

Du bör inte använda Evra plåster som preventivmedel om du:

 

 • Lider av övervikt (över 90 kg)
 • Lider av dålig blodcirkulation eller är rörelsehindrad
 • Tar läkemedel/naturläkemedel som innehåller johannesört
 • Om du är gravid eller ammar
 • Om du är allergisk mot någon av ingredienserna i Evra plåster
 • Har/haft högt blodtryck, hjärtattack, högt kolesterol eller trombos
 • Lider av svår migrän

 

Köpa Evra Plåster online?

Du kan enkelt beställa och köpa Evra plåster online via våra samarbetspartner på P-piller.nu. Detta gör du genom att välja den behandling du önskar och sedan fylla i den kostnadsfria konsultationen beståendes av medicinska frågor. En läkare kommer sedan gå igenom din konsultation som ligger till grund för din lämplighet för behandling med Evra plåster. Om läkaren anser dig lämplig för att påbörja en behandling kommer ett recept att skickas till ett apotek. Dina varor packas sedan och skickas ut inom 24 timmar – direkt hem till dig!

 

Smidigt och enkelt – välkommen att köpa Evra Plåster online hos våra samarbetspartner på p-piller.nu!