Daktar

I regel är svamp i underlivet en helt ofarlig infektion. Den kan dock vara liksåväl obehaglig av de klassiska symptomen sveda och klåda i underlivet. Bakterien som orsakar denna infektion heter Candida Albicans.

Candida albicans är en liten svamp som förekommer naturligt på flera ställen i människokroppen. Bland annat i tarmarna. Där trivs bakterien och ger inga problem. Men skulle den komma över i slidan så börjar den föröka sig fort. Och en infektion kan uppstå.

 

Du är inte ensam om att drabbas av en svampinfektion. Svamp i underlivet är en av de vanligaste orsakerna till att kvinnor uppsöker gynekolog. Flertalet kvinnor drabbas bara någon eller några gånger under livet. Men det finns också de som drabbas gång på gång.

 

daktarDaktar

Daktar är ett populärt och känt receptbelagt läkemedel mot svamp i underlivet. Daktar behandlar den bakteriella infektion som uppstår i underlivet. Hos kvinnor är det inuti slidmyningen och på blydläpparna främst. Hos män är det på ollonet, skaftet och pungen. Även ljumskarna kan få svamp. Daktar används mest för att behandla kvinnor som har återkommande infektioner.

 

Den aktiva substansen heter mikonazol. Daktar är en kräm och det följer med en liten spade så man kan stryka på det inuti slidan. Fass rekommenderar: Använd alltid Daktar enligt läkarens eller apotekspersonalens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Vanlig dos är att krämen stryks tunt på berört område 2 gånger dagligen. See mera FASS.

 

Varför är Daktar bra?

Det som är bra med Daktar är att Daktar reducerar de vanliga symptomen som sveda och klåda. Det ger sig också effektivt på de bakterier som orsakar själva svampinfektionen. Har man problem med återkommande infektioner bör man prova Daktar, det är god chans det hjälper. Paketet med Daktar innehåller också ett speciellt verktyg för att underlätta då man sätter på krämen inuti slidan. Detta verktyg är något som uppskattas aV många kvinnor då det förenklar behandlingen avsevärt. De flesta av de kvinnor som har återkommande svampinfektioner tycker att Daktar är mer effektivt, särskilt då det kan användas tillsammans med Diflucan för en ännu snabbare behandling.

 

Vad gör Daktar?

Den verksamma substansen i Daktar är som sagts Mikonazol. Mikonazol är ett antimykotikum. Mikonazol har fungicid effekt, det vill säga Mikonazol är giftig för svampar. Mikonazol förhindrar svampcellerna att producera ämnet ergosterol. Svampcellerna använder ergosterol för att bygga svampcellernas membran. Om en cell får sitt membran skadat, så dör cellen. Vilket är precis vad som sker i detta fall. Mikonazol gör svampen sårbar. Och utan sitt membran så kommer svampcellerna att sakta dö. Och när de flesta cellerna dött, så försvinner infektionen. Som en bonus, så attackerar Mikonazol också andra bakterier i underlivet som annars skulle gjort infektionen ännu värre.

 

daktar2Hur ska Daktar användas?

Du bör inte använda Daktar om du är överkänslig mot mikonazolnitrat eller andra innehållsämnen. Samt barn under 10 år ska inte använda det utan att en läkare har fått titta på situationen. Du ska inte heller använda Daktar om du är gravid eller ammar.

 

Du kan använda Daktar om du är kvinna och har fått svamp i underlivet. Daktar är lämplig för de allra flesta kvinnor. Den aktiva substansen mikozanol anses vara ett väldigt säkert ämne.

 

Skulle du märka av en irritation på huden i underlivet, runt slidans mynning eller på blygdläpparna efter att du satt på krämen så kan detta vara ett tecken på att du är känslig mot Daktar. Kom också ihåg att tvätta dina händer väldigt noga efter en behandling, krämen är stark och kan irritera dina ögon. En mer allvarlig biverkning är om du skulle få en svullnad i ansiktet, eller på tungan eller i svalget, då ska du sluta med Daktar genast. Detsamma gäller om du upplever problem med att svälja.

 

Hur gör jag för att köpa Daktar?

Som alltid då man ska använda ett receptbelagt läkemedel ska man prata med sin läkare. Vi på p-piller.nu har gjort så att du endast behöver fylla i ett formulär hos vår samarbetspartner om just hur din situation är. Därefter kommer en läkare att gå igenom detta formulär. Bedömer läkaren att du är lämplig för en behandling med Daktar, så kommer du få ett godkännande och recept på Daktar. Allt detta sker helt säkert, enkelt och konfidentiellt. Paketet skickas snabbt och diskret till din adress. Våra priser är också mycket konkurrensvänliga.