NuvaRing

NuvaRing är en p-ring som ger ett näst intill 100 procentigt preventivt skydd mot oönskad graviditet. NuvaRing fungerar preventivt genom att avge en jämn och regelbunden hormondos, detta bidrar även till sänkt risk för annars vanligt förekommande biverkningar. NuvaRing tillverkas av företaget Merck (MSD).

 • Mild biverkningsprofil och jämn hormondosering
 • Enkel att använda
 • Flexibel ring som är enkel att sätta in

 

Hur fungerar NuvaRing?

NuvaRing är en flexibel och mjuk p-ring som fungerar enligt samma princip som vanliga p-piller. En av de främsta fördelarna med NuvaRing är att det är ett så kallat långtidsverkande preventivmedel, den sätts in en gång i månaden och ger fullt preventivt skydd under 1 månads tid. Med andra ord behöver du som använder NuvaRing inte tänka på ditt preventiva skydd varje dag, något som uppskattas av kvinnor som annars har svårt att komma ihåg att ta sina p-piller. NuvaRing är ett effektivt alternativ till kombinerade p-piller eller minipiller, biverkningarna är något mildare men skyddet lika starkt.

 

P-ringen utsöndrar en jämn dos hormoner under hela dygnet vilket gör att du som använder NuvaRing inte får en stor hormondos en gång om dagen. Detta bidrar till den milda biverkningsprofilen men ger samtidigt ett fullgott skydd mot oönskad graviditet. Många kvinnor oroar sig över att p-ringen ska kännas eller upplevas obekväm under samlag men de flesta som använder NuvaRing känner aldrig av den under behandlingen.

 

NuvaRing fungerar preventivt genom att förebygga ägglossning samt göra livmoderslemhinnan ogästvänlig. Detta betyder att om ett ägglossning osannolikt nog skulle ske kommer ägget inte kunna ta fäste i livmodern för befruktning.

 

Hur börjar man använda NuvaRing?

Att påbörja en behandling med NuvaRing är enkelt och du får fullt preventivt skydd redan från första dagen om du börjar på din menstruations första dag. Väljer du att påbörja din behandling mellan dag 2 – 5 bör du alltid komplettera med annat preventivmedel, till exempel kondom, under de nästkommande 7 dagarna.

 

När du ska sätta in din p-ring börjar du alltid med rena och torra händer och tar ut ringen ur sin förpackning. Tryck sedan ihop p-ringen mellan tummen och pekfingret för att sedan föra in den i vaginan, när den sitter i en bekväm position låter du den sitta där i 3 veckor. När du använd din NuvaRing i 3 veckor tar du enkelt ut den och väntar där efter i 7 dagar innan du sätter in en ny. Det är under denna uppehållsvecka du kan uppleva menstruationsliknande blödningar men du är självklart fullt skyddad även under denna tid.

 

Finns det fördelar med NuvaRing?

P-ringen NuvaRing är idag ett populärt val bland kvinnor som vill ha ett alternativ till vanliga p-piller. Det är inte alltid lätt att komma ihåg att ta sitt preventivmedel i form av tabletter varje dag vid samma tidpunkt och NuvaRing erbjuder där med ett enklare skydd.

 

P-ringen är, till skillnad från vad många kvinnor tror, både mjuk och flexibel vilket gör att den vanligen inte känns när den sitter på plats i underlivet. En annan fördel med NuvaRing är den jämna tillförseln av hormoner dygnet runt, detta bidrar till mildare biverkningar.

 

NuvaRing passar även de kvinnor som annars upplever en oregelbunden och kraftig menstruation eftersom den gör mensen mer regelbunden. P-ringen rekommenderas även till de kvinnor som lider av magsjukdom eller svåra magproblem eftersom de aktiva substanserna och hormonerna inte upptas av magsäcken. Studier visar även att kvinnor som lider av acne upplevt preventivmedlet som lindrande mot besvären.

 

Vilka biverkningar ger NuvaRing?

NuvaRing avger låga och jämna doser av hormoner vilket gör biverkningsprofilen mild jämfört med andra preventivmedel. Biverkningarna som kan uppstå är allt som oftast snabbt övergående och milda, skulle du uppleva allvarligare eller ihållande biverkningar bör du alltid kontakta dina läkare.

 

Några av de vanligaste biverkningarna är:

 

 • Magont
 • Ömmande och känsliga bröst
 • Illamående
 • Huvudvärk

 

Var alltid noga med att läsa bipacksedeln för en fullständig lista över biverkningar och information.

 

Du bör inte använda NuvaRing om du:

 

 • Är över 35 år
 • Har högt blodtryck eller höga nivåer blodfett
 • Lider av migrän med aura
 • Har eller har haft blodpropp
 • Har eller har haft bukspottkörtelinflammation
 • Har eller har haft bröstcancer eller cancer i underlivet
 • Lider av diabetes
 • Lider av kärlkramp, stroke eller hjärtinfarkt
 • Ska genomgå operation
 • Lider av oförklarliga vaginala blödningar

 

Kan man köpa NuvaRing online?

Du kan tryggt och smidigt beställa och köpa NuvaRing online via samarbetspartner till P-piller.nu. Detta gör du enkelt genom att välja den behandling du önskar och sedan fylla i den fria konsultation som består av medicinska frågor. Denna konsultation kommer sedan användas i en läkares bedömning om din lämplighet för behandling med just NuvaRing. Om du anses lämplig kommer ett recept att skickas från läkaren till ett apotek, dina varor kommer skrivas ut och skickas direkt hem till dig inom 24 timmar!