Självtest för urinvägsinfektion, 1 st

69 kr

Självtest för urinvägsinfektion är ett effektivt hemmatest som ger dig svar på 2 minuter – snabbt och enkelt med en teststicka.

Urinvägsinfektion beror på bakterier som trängt in i urinblåsan genom urinröret. Oftast är det tarmbakterier som människan bär på själv. Om bakterierna vid en urinvägsinfektion fortsätter högre upp i kroppen från urinblåsan upp till njurarna kan en njurbäckeninflammation uppstå, vilket är en allvarligare form av urinvägsinfektion.

Kvinnor drabbas oftare än män av urinvägsinfektion eftersom deras urinrör är kortare. När män drabbas är ofta också prostatakörteln infekterad. Vid övergångsåldern är det vanligt att kvinnor drabbas oftare av urinvägsinfektion på grund av att det kvinnliga könshormonet östrogen minskar. Urinvägarna blir då lättare irriterade och urinvägsinfektion kan uppstå.

YesNo erbjuder självtest för urinvägsinfektion som är ett enkelt hemmatest som upptäcker tydliga tecken på urinvägsinfektion. Testet görs snabbt och enkelt hemma. Testet tas genom att en teststicka doppas i urin. Stickan ändrar färg och avläses genom att jämföra mot en färgkarta. Testsvaret avläses efter ca 2 minuter. Testet ger utslag för nitrit, leukocyter och protein i urinen.

Innehåller 1 test.